Wereldstad London

By 24 december 2019Europa, UK

A bad day in London is still better than a good day anywhere else

De hoofdstad London van Engeland oftewel het Verenigd Koninkrijk, is de grootste stad van Engeland en een magneet voor het toerisme.

Wereldstad

London is de stad met de meeste inwoners van de EU. London is ook een van de vier alfa wereldsteden. Dat is een stad die directe ivloed heeft op de wereldpolitiek door sociaal-economische, culturele en/of politieke middelen.
Parijs, Tokyo en New York behoren ook in dit rijtje thuis van de wereldsteden.

Uitzichten

Waarneer u in London bent, vergeet dan niet het superuitzicht vanaf The Shard, een duizelingwekkend hoge glazen piramide van 310 meter hoog. Voor een 25 pond kunt u naar boven en geneiten van dit fantastische uitzicht.
Iets minder hoog opzoeken? Kies dan voor het romantische London Eye, het reuzenrad dat een topzicht op de Britse stad Biedt.
De stad word door de rivier de Theems in tweeen gedeeld en is hiermee een belangrijk centraal punt voor de stad. Aan en om het water zijn vele leuke en mooie plekken te vinden die voor u als bezoeker de moeite waard zijn.
Dat London een groene stad is is duidelijk merkbaar aan de mooie parken die het rijk is. Er zijn er meer dan 100 te vinden waarvan er een aantal zelfs koninklijk zijn.
Een aantal bezienswaardigheden die u echt gezien moet hebben zijn de Big Ben, de Houses of Parliament, Tower of London, de Tower Bridge en Buckingham Palace.
Verplaatsen in de stad gaat doormiddel van taxi’s en bussen. London heeft kenmerkende zwarte taxi’s.  De zogenaamde ‘cabbies