Stedentrip New York

By 23 december 2019Noord-Amerika, USA

TIP: Het uitkijkplatform van de Empire State Building is legendarisch.

Er is geen andere stad als New York, wat een enorme vibe en aantrekkingskracht heeft deze stad! Een stad vol met moderne architectuur en waar culturen van over de hele wereld samenkomen. De stad die nooit slaapt en waar de sirenes altijd hoorbaar zijn in de immens lange straten met gigantische hoge gebouwen. Iedereen heeft New York al een keer gezien, dan wel in de vele films en series die hier zijn opgenomen. Nu is het tijd om zelf deze waanzinnige stad te gaan ontdekken.

Hotel huren New York

Een trip naar New York is een ware belevenis. Dat begint op het moment dat je voor de eerste keer de stad binnen komt. De enorme wolkenkrabbers om je heen zorgen er voor dat je, net als iedereen, een tijdje omhoog staat te staren en overweldigd bent van dat enorme, dat grootse. Het went, alhoewel je nog vaker even omhoog kijkt om te zien waar alles eindigt. New York is een stad die uitnodigt, die zo veel te bieden heeft dat het niet in een week te pakken is en die steeds weer met iets nieuws komt. Het kan echter ook een dure stad zijn, met name wanneer je in Manhattan verblijft. Hotels kunnen er prijzig zijn en informeer/kijk dus goed naar de prijzen. De echt goedkope hotels in Manhattan zijn wat simpeler maar bieden prima slaap mogelijkheden.

Hotel

Boek voor jouw vertrek een hotel. Kijk daarbij naar hotels in Queens of Brooklyn. Hier zijn hotels te vinden tegen redelijke prijzen, terwijl de metro je vrij snel naar Manhattan vervoert. Overigens heeft het een tweede voordeel, je ziet ook leuke andere plekken dan dat wat iedereen steeds ziet. Shoppen is ook in Brooklyn erg leuk, terwijl de prijzen van een heel andere orde zijn die die op 5th Avenue of Broadway. Zo vind je overigens ook leuke shops rondom Wallstreet, waar soms heel betaalbare mode te vinden is. Feit is dat wie even wat voorwerk bij het boeken van een hotel investeert heel wat extra geld voor het shoppen over houdt.

Appartement huren New York

Wie wil dat niet, een week vakantie in the Big Apple? Het probleem daarbij is echter dat het leven in New York prijzig is, zeker in Manhattan. Een hotelkamer slaat een behoorlijk gat in het budget, waardoor er minder overblijft voor al die andere zaken, zoals museumbezoeken, op Broadway een van de vele musicals beleven of gewoon lekker shoppen. Het kan anders. Je kunt namelijk, en dat is extra interessant wanneer je met vrienden gaat, een appartement huren. Op die manier kun je kosten delen en heb je de gelegenheid ook zelf boodschappen te doen en hoef je niet voor iedere maaltijd uit te eten, want ook dat kan prijzig zijn. Zeker ook omdat je na een aantal keren de wat goedkopere hamburgers wel voor gezien houdt.

Appartement

Een tweede voordeel van een eigen appartement is dat je niet in het dure deel, in Manhattan hoeft te blijven, maar in het eveneens leuke Brooklyn, Queens, of misschien zelfs in het eerste deel van Harlem iets kunt vinden. Op die manier beleef je ook iets van het echte New York. Mocht je liever niet met vrienden in het zelfde appartement verblijven, kies dan voor twee of meer appartementen in hetzelfde huis of bij elkaar in de buurt. Zo kun je wel een keertje samen koken of samen eten laten brengen, wat fors in kosten scheelt. Daarnaast vind je in deze delen van de stad hele leuke bars, winkels en terrasjes die een bezoek meer dan moeite waard zijn.

Vliegticket New York boeken

Heb je besloten een reis te maken naar de grootste stad van de Verenigde Staten? Kijk dan eerst hoe je een goedkoop vliegticket kan bemachtigen, want het verblijf in New York zelf is al duur genoeg!

Misschien is je eerste gedachte om vanaf Schiphol naar New York te vliegen, maar een vlucht boeken vanaf Schiphol is relatief prijzig vanwege belastingen en toeslagen op de kale ticketprijs. Het loont daarom om ook naar andere luchthavens over de grens te kijken. Zowel België als Duitsland zijn interessante opties, zeker als je in de grensstreek woont.

Duurt het nog even totdat je de reis gaat maken? Dan kan je op je gewenste aankomst- en vertrekdata invoeren en een prijsalert instellen. Op deze manier krijg je direct een bericht wanneer er een ticket onder de door jou ingestelde prijs beschikbaar is en kan je direct je vlucht boeken. Als je niet aan vaste tijden gebonden bent, is het handig om ook op andere vluchtdagen te zoeken, dit kan aanzienlijk in de ticketprijs schelen.

Tot slot is het goed om te weten dat er voor alle vluchten naar de Verenigde Staten een zogenaamde ESTA verblijfsvergunning vereist is, deze is bedoelt om alle inkomende passagiers te screenen. Deze vergunning is sinds een aantal jaren verplicht en is ook online af te sluiten. Zorg dus dat je deze vergunning hebt afgesloten voordat je aan je reis naar New York begint, om bij de douane niet voor problemen komen te staan.